2018-02-22 Food Court / Blogg

Marinera kött och grönt

Marinera köttet samtidigt som du gör ett gott grönsaksgarnityr. När du gör en marinad till kött eller fisk, tänk på att många grönsaker innehåller smaker som också tillför något till köttet. Här har jag gjort en marinad på tomatpuré, chili, soja och vitlök. Tillsammans med köttet marinerar jag även lök, paprika och zucchini. På detta sätt tar köttet smak från grönsakerna och grönsakerna smak från köttet. Efter att ha legat och marinerat någon timme i rumstemperatur brynte jag köttet i en panna utan grönsakerna. Jag la sedan tillbaka köttet i formen på grönsakerna och bakade av både kött och grönt i ugnen på 175 grader tills köttet var genomstekt. Till detta serverade jag en hasselbacksgratäng. Det är helt enkelt hasselbackspotatis som jag häller lite grädde över, i formen.

Fler inlägg i Blogg

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!