Tacokrydda
2016-07-15 Food Court / Receptbanken

Rostad vitlökscrème – perfekt till grillat!

Ett gott tillbehör till grillat är den här vitlöskcrèmen.

Ingredienser

    Fyra portioner:
    1 burk crème fraiche
    4 st vitlöksklyftor
    4 msk hackad färsk bladpersilja
    4 msk olivolja
    Svartpeppar
    2 krm salt

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlöken tunt.
  2. Häll i olivoljan, vitlöken och svartpeppar från kvarn i en tjockbottnad kastrull.
  3. Rosta vitlöken försiktigt på medelhög värme, den är klar när vitlöken är mjuk och är gyllenbrun.
  4. Häll upp oljan och vitlöken i en liten skål och låt svalna.
  5. Mixa vitlöken med persilja och salt.
  6. Blanda sedan i crème fraiche, smaka eventuellt av med salt och svartpeppar.


Lycka till!

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!