Så här tärnar du en avokado
2018-09-03 Food Court / Tips & Trix

Så här tärnar du enkelt en avokado

Att tärna en avokado kan kännas lite svårt och lätt bli kladdigt. Men gör du så här går det galant!

  1. Skär avokadon på mitten, runt kärnan.
  2. ”Skruva” delarna åt varsitt håll.
  3. Gör ett lätt hugg ner i kärnan med kniven.
  4. Skruva ur kärnan med kniven.
  5. Skär ett rutmönster som på bilderna.
  6. Gröp ur tärningarna med en sked, klart!.

Omogen avokado?

”Ätklar” avokado är svårt att hitta och det är svårt att veta hur mogen den är i butiken. Har du möjlighet till lite framförhållning, köp hellre en omogen avokado och följ något av dessa tips:
  • Lägg avokadon i rumstemperatur tillsammans med bananer eller äpplen så mognar den fortare.
  • Lägger du avokadon i en brun papperspåse mognar den på 2-3 dagar.
  • Har du brått och vill göra en guacamole på en gång, linda in den i folie och stoppa in i 90 graders varm ugn ca 10 minuter. Den får en lite annorlunda smak men funkar.
  • Lycka till!

    Fler inlägg i Tips & Trix

    Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!